Як розповів гастроентеролог клініки "Медсі" Олена Попова, зелена картопля з високим вмістом у ній соланіну украй небезпечна для людини. При попаданні в організм ця отрута пригнічує центральну нервову систему.

Картопля із зеленими плямами або зеленою шкіркою Картопля із зеленими плямами їсти не рекомендується, тому що бульби містять соланін – це токсична речовина, яка у разі передозування викликає харчове отруєння.

Коренеплід із зеленими нальотами не можна вживати в їжу, тому що солонін може викликати серйозне отруєння. Для смаження краще вибирати картоплю, що містить низький відсоток крохмалю.

Отже, перша ознака токсичності картоплі – це зелені плями під шкіркою. Вони з'являються у випадку, якщо бульби зберігають під прямим сонячним промінням, — у цей час відбувається фотосинтез, який підвищує концентрацію отрути в овочі.