Найшвидше будуть готові вівсянка та манка — на їхнє варіння доведеться витратити чотири-п'ять хвилин на невеликому вогні. За 15-20 хвилин у вас будуть готові рисова чи гречана каша. Пшеничну чи пшоняну кашу доведеться варити від півгодини до 40 хвилин.
Таблиця часу варіння каш з різних круп
Крупа | Час приготування після закипання |
---|---|
Перлова каша | 50 – 60 хвилин |
Пшоняна каша | 45 хвилин |
Пшенична каша | 30 хвилин |
Рисова каша | 15 – 20 хвилин |
•Jan 7, 2022
Варити каші краще всього в товстостінному посуді з нержавіючої сталі. Багатошарове дно каструлі рівномірно прогріває весь об'єм, заощаджує енергію, а після вимкнення довго зберігає тепло. Це саме те, що потрібно – «притомити» кашу.
Засипавши крупу в холодну воду, потрібно щільно закрити кришкою каструлю і включити максимальний вогонь. Після закипання зменшити нагрівання до середнього і готувати кашу 15-20 хвилин до повного всмоктування рідини. Для досягнення оптимального результату потрібно, не відкриваючи кришку, залишити кашу на 30 хв.