Найшвидше будуть готові вівсянка та манка — на їхнє варіння доведеться витратити чотири-п'ять хвилин на невеликому вогні. За 15-20 хвилин у вас будуть готові рисова чи гречана каша. Пшеничну чи пшоняну кашу доведеться варити від півгодини до 40 хвилин.

Таблиця часу варіння каш з різних круп

КрупаЧас приготування після закипання
Перлова каша50 – 60 хвилин
Пшоняна каша45 хвилин
Пшенична каша30 хвилин
Рисова каша15 – 20 хвилин

•Jan 7, 2022

Варити каші краще всього в товстостінному посуді з нержавіючої сталі. Багатошарове дно каструлі рівномірно прогріває весь об'єм, заощаджує енергію, а після вимкнення довго зберігає тепло. Це саме те, що потрібно – «притомити» кашу.

Засипавши крупу в холодну воду, потрібно щільно закрити кришкою каструлю і включити максимальний вогонь. Після закипання зменшити нагрівання до середнього і готувати кашу 15-20 хвилин до повного всмоктування рідини. Для досягнення оптимального результату потрібно, не відкриваючи кришку, залишити кашу на 30 хв.