Всесвітня організація охорони здоров'я рекомендує виключити цукор у харчуванні дітей віком до 2 років. Для трирічних малюків добова норма не повинна перевищувати 15 г, а у віці 4-6 років – 20 г. Що стосується харчування в дитячих дошкільних закладах Росії, СанПін пропонує норматив – 30 г на день.

Вчені радять: дітям у віці від 10 до 18 років можна давати не більше шести чайних ложок цукру; у віці від 3 до 10 років – не більше трьох; у віці до 3 років – не давати цукор зовсім.

За даними Всесвітньої організації охорони здоров'я, денна норма цукру на день – 25 г (не більше 5-ти чайних ложок).

Лікарі-дієтологи рекомендують здоровим людям обмежувати вживання цукру: не більше 25-30 грам на добу. Але, за статистикою, середня норма його споживання у Росії – 107 грам, у США – 160 грам.