Біла кіноа містить найбільше заліза. Червона кіноа – лідер за вмістом жирів та білка. Чорна кіноа вважається дієтичною, містить вдвічі менше жирів і трохи менше рослинного білка.

Види круп кіноа Біла кіноа має більш ніжний і делікатний смак. Вона схожа на кашу, добре розварюється. Чорна кіноа трохи солодше червоний, обидві вони більш жорсткі за текстурою, тому відмінно доповнять салат.

Як вибрати найкращий сорт кіноа? Якщо кіноа світлого кольори Відмінно підходить як для використання у вигляді гарніру, так і для додавання в випічку (у вигляді борошна), то червоний і чорний сорти характеризуються гіркуватим горіховим смаком – плюс, що хрумтить на зубах оболонкою. Причому, чим темніше коліртим більше хрумтить кіноа.

Не можна їсти кіноаякщо у вас індивідуальна непереносимість, панкреатит, холецистит, виразка, гастрит. Обов'язково проконсультуйтеся з лікарем, якщо у вас проблеми із жовчним та нирками.