Горох Горох як у свіжому, так і у вигляді крупи має сечогінну, жовчогінну та послаблюючу дію, тим самим сприяючи виведенню зайвої рідини.. Тому він рекомендований людям із захворюваннями печінки, нирок, серця і тим, хто страждає на гіпертонію.5 Apr 2022

Горох завжди застосовувався у народній медицині. Знаменитий Гіппократ за його допомогою лікував недокрів'я, зоб, ожиріння, хвороби серця та судин. Відвар бадилля гороху знімає набряки серцевого та ниркового характеру, покращує роботу передміхурової залози у чоловіків.

Використовується з профілактичною метою від недокрів'я (лейкозу), ожиріння, атеросклерозу, захворювань серця, дерматитів, судом. Регулярне вживання гороху покращує роботу головного мозку та пам'яті, підтримує тонус м'язів. Щоденне вживання підвищує рівень гемоглобіну. Горохова настойка знімає зубний біль.

Головне багатство гороху вареного – Наявність високоякісного легкозасвоюваного білка, важливих амінокислот, клітковини і харчових волокон, що нормалізують діяльність шлунково-кишкового тракту.