Овочі та приправи дають борщу масу вітамінів і мінералів – вітаміни групи В, вітаміни С, К, органічні кислоти, фолієву, пантотенову кислоти, амінокислоти, каротиноїди, мінеральні солі.
У чому цінність борщу М'ясо є джерелом повноцінних білків. Не варто відмовлятися і від кісток – у них міститься надзвичайно корисний для людини кістковий мозок та унікальні жири. А ось пісний борщ (із соняшниковою олією) корисно вживати тим, хто страждає на хронічний холецистит, панкреатит, подагру.
Лікарі довели, що тим, що кого спостерігаються проблеми з печінкою, червоний борщ протипоказаний. За словами гастроентерологів, щавлевий борщ – самий корисний борщ здоров'я людини. Щавельний, або як його ще називають – зелений борщ – найкраща їжа для профілактики та лікування проблем із печінкою.
Містить цілий спектр необхідних для здоров'я речовин: провітамін А, вітаміни С, В1, В2, В3, В6, К та U. Овочі допомагають боротися з виразкою шлунка та дванадцятипалої кишки, посилює здатність печінки до детоксикації.