Гастрономічна цінність м'яса цісарки полягає в поєднанні ніжності курчати з легким присмаком дичини. Воно містить менше жиру, ніж куряче, за біологічними показниками вважається найкращим з м'яса свійської птиці і є дієтичним. У м'ясі цісарки велика кількість корисних речовин, вітамінів та амінокислот.
Тип харчування у індичок і цесарок схожий, але індички краще засвоюють рослинний корм і можна пасти на зеленій траві. До складу та якості корму індички Вибагливі, особливо важкі бройлерні породи. Цісарки А малоїжки і в харчуванні невибагливі.
Корисні властивості яєць цісарки Вони містяться білок, який легко засвоюється організмом. Він зміцнює стінки судин та є гарним профілактичним засобом від захворювань серцево-судинної системи. У складі є корисні елементи, що зміцнюють нервову систему та сприяють активній роботі мозку.