Корисні властивості м'яса цесарок За білковим складом м'ясо цесарок набагато більш насичене, ніж у інших одомашнених птахів; воно містить близько 95% амінокислот, таких як: валін, треонін, гістидин, фенілаланін, метіонін, ізолейцин.

Гастрономічна цінність м'яса цісарки полягає в поєднанні ніжності курчати з легким присмаком дичини. Воно містить менше жиру, ніж куряче, за біологічними показниками вважається найкращим з м'яса свійської птиці і є дієтичним. У м'ясі цісарки велика кількість корисних речовин, вітамінів та амінокислот.

Тип харчування у індичок і цесарок схожий, але індички краще засвоюють рослинний корм і можна пасти на зеленій траві. До складу та якості корму індички Вибагливі, особливо важкі бройлерні породи. Цісарки А малоїжки і в харчуванні невибагливі.

Корисні властивості яєць цісарки Вони містяться білок, який легко засвоюється організмом. Він зміцнює стінки судин та є гарним профілактичним засобом від захворювань серцево-судинної системи. У складі є корисні елементи, що зміцнюють нервову систему та сприяють активній роботі мозку.