У червоному цибулі є залізо, марганець, мідь, фтор, вітамін С, К, групи В, бета-каротин, селен, корисні незамінні амінокислоти – аргінін, лейцин, фенілаланін, триптофан, фітонциди – мають антимікробні властивості. Важливо! Основна користь овочів міститься в перших шарах (ближче до луски).

Корисні властивості овочів Цибуля має противірусні, антибактеріальні, протиглистові, протигрибкові, дезінфікуючі властивості. При застуді його вживають усередину, а й залишають у приміщенні в розрізаному вигляді для знезараження повітря. Овочі вбивають таких паразитів, як лямблії, аскариди.

Регулярне вживання цибулі може підтримати здоров'я серця, оскільки це овоч багатий антиоксидантами. У червоному цибулі також є антоціани. За даними дослідження, у тих, хто вживав продукти, багаті на антоціани, ймовірність серцевого нападу була на 32% нижче, ніж у тих, хто їх не їв.

Цей овоч містить усі вітаміни та мікроелементи, які для нормального функціонування печінки просто потрібні. Саме тому його широко використовують у лікуванні таких захворювань, як цироз, гепатит усіх видів, запалення, а також при різних проблемах із жовчними протоками та міхуром.