Головна цінність У м'ясі рожевого лосося багато корисних жирних кислот омега-3, але головна його цінність не риб'ячий жир, а білок, який легко засвоюється організмом (25 г на 100 г). Саме завдяки високому вмісту білка горбуша залишає відчуття ситості, незважаючи на досить дієтичний для лососевого складу.

Особливо гарна горбуша у солоному виглядіоскільки при кулінарній обробці значна частина корисних речовин (як у всіх червоних риб) випаровується. Тому багато хто віддає перевагу саме малосолоній горбушу – Як промислового засолення, так і домашнього.

Вона стабілізує гормональний фон, полегшує прояви клімаксу та синдрому ПМС, усуває менструальні болі, нормалізує репродуктивну функцію, позбавляє безсоння, депресії та дратівливості.

Містить вітаміни A, C, E, B1, B2, PP, насичені кислоти омега-3, фосфорну кислоту, піридоксин, кальцій, магній, фосфор, сірку, калій, мідь, йод. Калорійність – 140 до 170 ккал на 100 гр продукту.