Має помірні сечогінні властивості, промиває жовчний міхур, перешкоджаючи відкладенню каменів. У капустяному розсолі міститься рекордна кількість калію та янтарної кислоти, які в сукупності надають сильну профілактичну дію на серцево-судинну систему.

Капустяний розсіл використовують при метеоризмі, запорах та проблемах травлення. Високий вміст молочної кислоти та вітаміну C допомагає налагодити правильну роботу кишечника та травлення. Крім цього, капустяний розсіл також використовується у різноманітних методах детоксикації та очищення організму від шлаків.

Сік квашеної капусти допомагає нормалізувати клітинне харчування, якісно очищає від накопичених токсинів судини та кров, нирки та печінку. Він дуже корисний при різних інтоксикаціях, інфекційних та онкологічних хворобах; Деякі елементи у складі квашеної капусти – незамінні у боротьбі зі старінням шкіри.

Квашена капуста – Осіннє блюдо, відоме своїми цілющими властивостями. А, головне, смачне та доступне. Приносити користь здоров'ю може не лише сама капуста, але і розсіл. Сік або розсіл квашеною капусти покращує травлення та може допомагати при запорах, діючи як м'яке проносне.