Маслини багаті жирами, особливо – олеїновою кислотою та омега-9 мононенасиченими жирними кислотами. Крім цього, маслини є відмінним джерелом мінералів (калій, кальцій, фосфор, цинк, залізо), вітамінів (бета-каротин, вітамін Е, D, К), антиоксидантів, біофлавоноїдів та клітковини.

Норма вживання оливок На жаль, нам не вдалося знайти наукових досліджень на цю тему, а рекомендації дієтологів різняться: одні радять є 15–20 плодів у день, інші – трохи більше 5. Головне, що слід брати до уваги людям, які мають алергії на оливки, – це обмеження вживання солі.

Вживання їх у їжу допомагає зміцнити імунітет, покращити кровообіг та загальний стан серцево-судинної системи та ШКТ. Запобігають розвитку цукрового діабету. Знижують рівень холестерину, надають тонізуючу дію на організм. Зміцнюють суглоби та сполучні тканини.

маслин і оливок – нестача солей натрію. молока та кисломолочних продуктів – брак кальцію або незамінних амінокислот – триптофану, лізину та лейцину. морозива – нестача кальцію (особливу любов до нього відчувають люди з порушеним обміном вуглеводів).