Мигдаль містить більше клітковини, кальцію, вітаміну Е, рибофлавіну та ніацину, ніж будь-який інший деревний горіх. Крім того, мигдаль – Це продукт з низьким глікемічним індексом. Як і інші горіхи, мигдаль містить досить багато жиру.

Денна норма мигдалю. Додаючи ласощі до свого раціону слід знати, що для дорослих денна доза мигдальних горіхів становить 15–20 штук. Дітям можна, можливо з'їдати не більше 3-5 ядер на добу. Людям, які стежать за своєю вагою, шкідливо вживати більше 10 горіхів у день.

· лікує при астмі, · при отит є знеболюючим засобом. Дуже часто мигдаль застосовують для лікування тахікардії, стоматиту та хворобами нирок. Якщо є хвороби, пов'язані з кишечником, необхідно помістити пару крапель олії на цукор, і неприємні симптоми пройдуть.

У горіху багато незамінних жирних кислот омега-3 – зокрема, альфа-ліноленової. У комплексі з антиоксидантами омега-3 дбає про здоров'я мозку: покращує пам'ять, нормалізує когнітивні функції, оберігає від розвитку різноманітних розладів тієї ж депресії.