У сосисках міститься чимало вітаміну Е. Він визнаний найпотужнішим антиоксидантом, який допомагає організму швидше позбавлятися вільних радикалів і солей важких металів.. Це дозволяє довше не старіти і виглядати молодшою ​​за свої роки зовні.May 30, 2022

Магазинні сосиски, як і ковбаси, відносяться до переробленого м'яса, яке дорівнює канцерогенам. За даними Всесвітньої організації охорони здоров'я, щоденна 50-грамова порція переробленого м'яса, до якого в тому числі належать і сосиски, Підвищує ризик колоректального раку на 18%

– Добова потреба дорослої людини в йоді – 150 мкг, у 100 грамах сосисок – Загалом близько 2 мкг йоду. Відповідно, для заповнення добової потреби потрібно з'їсти 7,5 кіло або 150 сосисок, – Каже Вероніка Черанєва.

За словами фахівця, у цьому продукті багато жиру та солі та мало білка. Тому допускається вживати його лише один раз на тиждень. Експерт підкреслила, що у сосисках є шкідливі добавки: загусники, крохмаль, барвники, з'єднувачі м'яса. Все це у великій кількості шкідливе для організму.