Корисні властивості сухарів вітаміни групи В; амінокислоти лізин та метіонін; мікроелементи – калій, натрій, магній, кальцій, залізо, фосфор.

Вони не втрачають необхідних організму речовин, які містять хліб як з пшеничного, так і з житнього борошна. При сушінні користь сухарів не менш ніж хліба, До складу якого входять мікроелементи: калій, магній, кальцій, фосфор, вітаміни груп В, РР, амінокислоти, клітковина.

При занадто частому їх вживанні можливі розлади шлунково-кишкового тракту та запори. Також слід бути обережними тим, хто страждає на виразкові хвороби. Їм повністю протипоказані сухарі з житнього борошна, а також варто вживати пшеничні сухарі якомога рідше.

Сухарі багаті харчовими волокнами (клітковиною). Вони мають пребіотичний ефект (поживний субстрат для корисної мікрофлори) і посилюють перистальтику кишечника. Вбирають у собі надлишки рідини у просвіті товстого кишечника, що полегшує травлення та нормалізує стілець.