Малина неймовірно багата вітамінами та мікроелементами. У ній міститься велика кількість вітамінів групи В, С, А, кремній, молібден, магній, марганець, кальцій, залізо, фосфор, натрій, хром, цинк. Крім того, у складі малини велика кількість антиоксидантів – флавоноїди, феноли, антоціани, каротиноїди.Aug 3, 2022

У сучасній народній медицині малину її плоди, відвар листя, використовують як потогінний, протилихоманковий, відхаркувальний засіб, при застудах, підвищенні температури. Відвар листя також використовується при проносах, різних кровотечах. Відвар квіток малини рекомендують для вмивання при вуграх, запалення шкіри.

Не рекомендують їсти малину при гастриті, виразці, а також людям, які мають проблеми з кишково-шлунковим трактом. Все тому, що малина може спровокувати загострення захворювань Людям із порушенням роботи нирок не потрібно вживати цю ягоду.

Користь для жінок Завдяки антиоксидантам, що містяться, малина сприяє регенерації клітин, благотворно впливає стан шкіри, волосся, регулює роботу сальних залоз. Крім того, свіжу малину приємно і корисно використовувати і в косметичних цілях: у вигляді масок та пілінгів.