У яловичої печиво міститься велика кількість вітаміну В12, який необхідний нормальної роботи нервової системи. Також в печінки є багато вітаміну А (ретинолу), який необхідний для гарного зору та здорової імунної системи. Яловича печінка – хороше джерело міді, яка необхідна для роботи клітин.15 Feb 2017
Як часто можна їсти печінку? Оптимально вживати печінка двічі на тиждень, щоб забезпечувати різноманітність білків у раціоні. Також корисно вживати й інші субпродукти: серце, язик, мозок тощо.
"Є дійсно дві групи людей, яким варто уникати печінки. Перша група – це вагітні жінки, для них споживання сформованого вітаміну А, такого типу, що міститься в печінкипов'язане з вродженими дефектами плода Друга група людей – це люди з подагрою.
Яловича печінка більше використовується у приготуванні дієтичної їжі та спортивного харчування. Вона дуже корисна для зору. І хімічний склад має властивості швидкого засвоєння продукту. Для підвищення гемоглобіну ця печінка є найкращою.