Фахівці вважають, що справжній шашлик є стравою кухні тюркських народів Слово «шашлик» сходить своїм корінням до кримсько-татарського слова «шиш», що означає багнет, піка. Шашлик – це м'ясо, нанизане на піку, м'ясна страва, приготовлена ​​на рожні.

Що ж до походження слова «шашлик», тобто воно від тюркського «шиш», тобто «крутив». І означає щось, що готується на рожні. А ось на Русі про шашлику не знали, хоч і готували його в такий же спосіб. Тут його називали "кручене м'ясо".

Шашлик був відомий у Росії і до XVIII століття, але називався "кручене" – м'ясо, що перевертається на рожні. Шукати країну, де вперше з'явився шашлик безглуздо. Ще давні люди, навчившись добувати вогонь, куштували м'ясо, приготовлене на багатті.