По перше, попередньо замочена квасоля Швидше вариться. Це, до речі, не головний плюс: сухі боби готуватимуться довше лише на 15–20 хвилин. По-друге, під час замочування частково розчиняються олігосахариди, які викликають підвищене газоутворення у кишечнику.

Отже, поставте незамочену квасоля у невеликій кількості води на вогонь. Як тільки вода закипить – додайте до неї склянку холодної води. Потім щоразу, коли вода закипає, знову додавайте по склянці води – і так 4-5 разів, у міру готовності квасолі. Час варіння у такий спосіб – 40 хвилин.

Консервована біла квасоля на смак м'якше і ніжніше червоний. Вона гарна у складі супів-пюре, салатів і, звичайно ж, сама по собі.

Загальна тривалість варіння складає близько 1-2 годин. Це залежить від тривалості зберігання квасолі. Чим «старша» ваша квасолятим довше вона буде варитися.