Чистити луску з риби варто лише у тому випадку, якщо ви плануєте готувати рибу у шкірі. Якщо ж ви зніматимете з форелі шкіру, то видаляти луску не потрібно. Вона буде видалена пізніше разом із шкірою. Готувати рибу, не зчистивши з неї луску, не стоїть, так як луска містить у собі хітин, який є алергеном.

лососевих Форель належить до типу лососевих риб, які у свою чергу поділяються на 3 групи. Перелічимо їх: Європейські, інша назва делікатесні. У цій групі крім форелі знаходиться лосось, сьомга, кумжа, не можна, а також не будемо забувати про білорибицю.

Заморожена форель чиститься набагато швидше. Щоб прискорити процес, можна злегка підморозити охолоджену або свіжопойману рибу. Її достатньо потримати у морозильній камері близько 50 хвилин. Тоді луска знімається легше, а також не складає зусиль зняти шкіру разом із пластинками.