Кокосова стружка хорошої якості має бути білого кольору, без жовтих, коричневих плям та інших змін кольору. У неї має бути солодкий і м'який кокосовий аромат, характерний для кокосу.

Критеріями гарної якості тут виступають: трохи жовтуватий колір, досить щільна і водночас пухка структура крупинок, яку можна перевірити, зробивши укус, і почувши характерний хрускіт.

Комплекс речовин, що містяться в кокосовій стружці, що благотворно впливає на нервову систему організму. При регулярному вживанні цього продукту підвищується мозкова активність, збільшується працездатність, поліпшується загальне самопочуття та настрій.

Кокосова стружка у нас буває двох видів: медіум та файн. Перша більша, ідеальна для обсипання вашої випічки, а файн – дрібна стружка, частіше використовується для додавання до страв та приправ.