Підтримуйте оптимальну температуру Дитина охочіше буде їсти зціджене молоко, якщо її температура буде близько 37 °C, Т.

Найкраща температура молока для годування – 37°C. Щоб перевірити температуру, капніть молоком на зап'ястя там, де зазвичай вимірюють пульс. Зціджене молоко не можна розігрівати до температури вище 40°C, тому що в цьому випадку руйнуються поживні речовини.

Джеймс Хоффман у книзі The World Atlas of Coffee пише, що ідеальна температура для молока в поєднанні з кава – Об'єкт для обговорення. Але молоко "необоротно деградує" у смаку та текстурі при нагріванні понад 68 градусів.

Для приготування кави латте в домашніх умовах підходить молоко до 3,2%. Занадто жирні інгредієнти зіпсують смак, формуватимуть щільну та маслянисту піну та порушать текстуру напою. Важливо: температура молока для латте має становити 60-70 °C.