Борошно тапіоки виготовляється з крохмалистої частини кореня маніоки.. Якщо у вашому рецепті потрібне борошно з тапіоки, а його у вас немає, ви можете легко замінити його борошном з ароруту, рисовим борошном або кукурудзяним крохмалем. Оскільки він не містить глютену, його можуть використовувати люди, яким потрібні продукти без глютену.
Крохмаль Тапіокі є одним із найуніверсальніших продуктів. Ця крохмалиста, злегка солодка борошно є основним продуктом у безглютеновій випічці та фантастичним загусником у супах, соусах та начинках для пирогів. Основна цінність продукту – сприятливий вплив на травний тракт.
Використовуйте у співвідношенні 1:1.
- Картопляний крохмаль. Ще одна хороша альтернатива – картопляний крохмаль, який також одержують з кореня рослини. …
- Рисова борошно …
- Універсальна борошно (або цільна пшениця) …
- Перли тапіока швидкого приготування чи Боба. …
- Колаген чи яйця.
- Пектин та желатин
Налийте у велику каструлю 2,5 л води (об'єм води повинен дорівнювати 6-8 об'ємам тапіокі). Доведіть воду до кипіння і всипте в неї кульки тапіокі (250г). Перемішуйте вміст, поки тапіока не підніметься на поверхню води. Процес приготування на середньому вогні триватиме приблизно 25 хвилин.