Борошно Манітоба дозволяє створити особливо еластичне, здатне до активного зростання повітряне тісто. Містить високу кількість білків – 14 г/100 г борошна.

Вміст білків у борошні та продуктах з борошна

Кількість білкаЧастка від добової норми на 100 г
1Глютен (клейковина пшенична) у сухому вигляді100,2%
2Борошно соняшникова64,1%
3Борошно кунжутна41,0%
4Висівки вівсяні необроблені термічно23,1%

ПШЕНИЧНЕ БОРОШНО З ЦІЛЬНОГО ЗЕРНА – звичайна борошно грубого помелу має високий вміст білків (11-14% і більше), але вона не формує так багато глютену, як хлібна борошно з таким самим змістом білків.

12 г КБЖУ борошна. Борошно вищого гатунку MAKFA містить 12 г білка і для багатьох господинь цей фактор має велике позитивне значення, тому що домашній хліб виходить пишним та пружним.