М'ясо багатьох видів акул досить смачне і ніжне, проте в сирому вигляді має неприємний запах аміаку і гірко-кислий смакомтому йому потрібна спеціальна попередня підготовка – вимочування в холодній воді з підкислювачами (оцет, лимонна кислота).

Як і всі океанічні риби, акуля м'ясо містить багато макро- та мікроелементів, які входять до комплексу речовин, що складають живу протоплазму клітин, або міжклітинних рідин, необхідних для нормального функціонування людського організму.

В акулій крові міститься до 2% сечовини, тому м'ясо обов'язково має проходити попередню обробку. Перед приготуванням його рекомендується вимочувати у молоці або холодній воді з оцтом та додаванням соєвого соусу. М'ясо повинно вимочуватися приблизно 10-12 годин.