У 2019 році група вчених провела мета-аналіз впливу клітковини на організм людини. Результати дослідження підтвердили, що добова норма клітковини у розмірі 25-30 грам, яку рекомендує ВООЗ – оптимальна для здоров'я.Sep 2, 2020
Цей показник обчислюється з розрахунку 14 г клітковини на тисячу кілокалорій (ккал) енергії, споживаної з їжею.
- Норма клітковини для жінок Жінкам потрібно на день 1.800-2.200 кКал. …
- Норма клітковини для чоловіків Чоловікам потрібно на день до 2.700-3.000 кКал. …
- Норма споживання клітковини – Зручний спосіб розрахунку
Oct 21, 2021
Норми клітковини Сучасні дієтологи та нутрицевти рекомендують вживати від 30 до 50 грам клітковини на день для дорослої людини. Для дітей: 10 грам + 1 грам за кожний рік життя. Тобто для дитини 10 років норма клітковини буде 20 г/добу.
Одне з найдоступніших джерел клітковини, мікроелементів та вітамінів – це хліб із борошна грубого помелу. Найкориснішим прийнято вважати житній хліб: він низькокалорійний і в ньому багато харчових волокон, які знижують цукор у крові та очищають травний тракт.