Свиняча печінка має дуже багатий склад, тому вона не менш корисна решті. Дуже корисна така печінка для мозкової діяльності, для нирок, очей, зубів, шкіри. Свиняча печінка регулює склад крові і може привести її до норми. Але все-таки вона поступається яловичою печінкою за вмістом вітаміну.
Печінка птахи повинні мати коричневий колір, блискучу та гладку поверхню, бажано без кров'яних згустків. Якщо дотримуватися цих простих секретів, то страви з печінки вийдуть легкими, повітряними, з дивовижним ароматом та ніжним смаком. Перед готуванням обов'язково слід позбутися плівки.
Для нормалізації рівня гемоглобіну підійде будь-яка печінка – Свиняча, яловича, куряча. На 100 г припадає близько 6,8-7 мг заліза, крім цього, до складу входять йод та вітаміни групи B, які також сприяють підвищенню рівня гемоглобіну.