Оливки та маслини – це плоди одного дерева, але різного ступеня зрілості. Оливки – недостиглі зелені, маслини – зрілі чорні.Apr 6, 2560 BE
Якщо говорити про користь свіжих та необроблених плодів, то корисніше будуть зрілі оливки – тобто маслини завдяки високому вмісту у складі ненасичених жирів, вітамінів та мікроелементів. Такі плоди сприяють поліпшенню травлення та підвищують імунітет.
Оливки або маслини? Дивовижний факт: у вічнозеленого дерева насправді дві назви – Олива європейська чи Масліна європейська, оскільки воно відноситься до сімейства олійних. Його плоди вживаються в їжу: спочатку вони зелені, а як дозріють – чорніють.
Корисні Знижують рівень холестерину, надають тонізуючу дію на організм. Зміцнюють суглоби та сполучні тканини. Виводять із організму шлаки та токсини. Незамінні маслини і при схудненні вони відмінно знижують апетит.