Ось до останніх і відноситься сирний сир, який займає проміжне положення між сиром та сиром (звідси і назва). Від першого цей продукт відрізняється легшою текстурою, а від другого способом виготовлення.

Як альтернативу в кремі допустимо використовувати рикотту чи крем-чіз, а ось сир або сирна маса категорично не підійдуть через неоднорідну консистенцію.

Сир

  • Що це: м'який сир без витримки, що виготовляється шляхом створаження свіжого молока, та не призначений для тривалого зберігання. …
  • Інші назви: м'який сир, домашній сир, вершковий сир, крим чиз
  • Різновиди: рікотта, маскарпоне, філадельфія, фромаж блан

В чому різниця? Принципова різниця між вершковим і сирним сирами полягає в тому, що виробляються вони з різної сировини та, відповідно, мають різну консистенцію. Сир більш рихлий та щільний, часто його наповнюють смаковими добавками.