В'ялення має на увазі досить тривалий процес – від 24 годин, протягом якого м'ясо ферментується і набуває смаку готового продукту. Сушіння зазвичай займає 5-7 годин і не включає процес ферментації м'яса. Вода продукту видаляється за допомогою інфрачервоного випромінювання.

Крім того, продукт містить пурини, що розщеплюються з утворенням сечової кислоти, тому зловживання ним – це ризик появи суглобових болів, остеохондрозу, деформації суглобів, загострення гастриту або панкреатиту, виразки шлунка.

Без зайвої води м'ясо як і багато білком, а в сиров'ялених виробах білок, вітаміни, мікроелементи та амінокислоти зберігають природну структуру. Вживати сушене і в'ялене м'ясо можна як самостійна страва, наприклад, як закуска. А можна, можливо додати в суп, зробити ситну кашу.

В'ялення – Різновид холодної сушіння органічних продуктів. В процесі в'ялення відбувається зневоднення матеріалу, що висушується при температурах до 40 градусів Цельсія – нижче температури теплової денатурації білків при впливі на матеріал сонячного світла.