Справа в тому, що будь-яка кристалічна сіль, тобто великого помелу, має більш стриману солоність, ніж дрібна, порошкоподібна виварювальна або садкова.Apr 26, 2016

Взагалі, різниця між цими двома типами солі залежить від ступеня її помелу, тобто – сіль велика містить кристали великий фракції, а дрібнавідповідно кристали маленького розміру.

2 – трохи більший, широко поширений у рибній галузі та соляних ваннах; 3 – найбільший помел, застосовується в харчовій промисловості, хімічних виробництвах.

Страви, з якими добре поєднується велика сіль:

  1. М'ясо: кухарі особливо люблять посипати їм запечене або обсмажене м'ясо.
  2. Морепродукти: найкраще підійде велика морська сіль.
  3. Помідори: велика сіль робить їх ще найкращими на смак.
  4. Шоколадні плитки та карамель.