Сьомга Це, мабуть, найсмачніша риба із сімейства, не дарма її називають королівським лососем. Нереститься у річках, але вважається морською. У Росії дика сьомга мешкає в басейнах Балтійського, Білого, Баренцева і Карського морів, озерний різновид зустрічається в Карелії та на Кольському півострові.

Кета і горбуша – найдешевші з червоних риб. Не варто в них сумніватися: ніхто не видаватиме за них дорожчу рибу. Якщо ви хочете купити сьомгу, то знайте: дика сьомга у природному середовищі зростає максимум до чотирьох кілограмів.

Якщо планується придбання червоної риби у свіжому вигляді, слід звернути увагу на такі ознаки: Зябра повинні бути чистими та червоними, а не темними чи сухими. Очі риби не повинні бути каламутними та запалими. Пересохла шкіра вказує на те, що риба давно виловлена ​​та вже несвіжа.

Отже, порівнюючи ці два види риб, можна дійти невтішного висновку у тому, що сьомга дорожче, жирніше та в неї більше вітамінів, але бувають ситуації, коли жирне м'ясо заборонено. Тоді краще відїсти менш жирну форель.