Сьомга Це, мабуть, найсмачніша риба із сімейства, не дарма її називають королівським лососем. Нереститься у річках, але вважається морською. У Росії дика сьомга мешкає в басейнах Балтійського, Білого, Баренцева і Карського морів, озерний різновид зустрічається в Карелії та на Кольському півострові.
Кета і горбуша – найдешевші з червоних риб. Не варто в них сумніватися: ніхто не видаватиме за них дорожчу рибу. Якщо ви хочете купити сьомгу, то знайте: дика сьомга у природному середовищі зростає максимум до чотирьох кілограмів.
Якщо планується придбання червоної риби у свіжому вигляді, слід звернути увагу на такі ознаки: Зябра повинні бути чистими та червоними, а не темними чи сухими. Очі риби не повинні бути каламутними та запалими. Пересохла шкіра вказує на те, що риба давно виловлена та вже несвіжа.
Отже, порівнюючи ці два види риб, можна дійти невтішного висновку у тому, що сьомга дорожче, жирніше та в неї більше вітамінів, але бувають ситуації, коли жирне м'ясо заборонено. Тоді краще відїсти менш жирну форель.