Оптимальна температура для тесту – 25-32 градуси. Буває досвід розстоювання тіста в мультиварці на режимі підігріву, в хамамі, водяній бані і навіть на батареї. Важливо тісто не перетримати. Якщо воно перестояло, опаде у духовці або у формі.
Зазвичай випікати треба при температурі 160-180 градусів.
ГОСПОДАРЦІ НА ЗАМІТКУ: ідеальна температура для вашого тіста! ⭐️ Отже, щоб професійно спекти опарне дріжджове тісто: для маленьких пиріжків вам знадобиться розігріти духовку до температури 240 градусів. Час – 10-20 хвилин. Для великих пирогів: 210-230 градусів та 30-35 хвилин.
Температура тесту. Збільшення t тіста з 25°С до 35°С приблизно подвоює швидкість бродіння, а відтак і газоутворення тесті. Температура тесту в процесі бродіння зазвичай збільшується на 1-2 ° С порівняно з початковою температурою тіста відразу після замісу.