Більшість яблук найкраще зберігають свої якості за температури зберігання від 30 до 32°F (від -1,8 до 0°С)хоча деякі сорти більш чутливі до низьких температур, і повинні зберігатися при 38 – 40°F (від 3,3 до 4,4°С).

Як правило, для зберігання яблук не повинна опускатися нижче нуля і підніматися вище за сім градусів за Цельсієм. Вологість повітря також надзвичайно важлива. Її показник повинен бути дорівнює 85-90%.

Температура зберігання має бути максимально близькою до 0 градусів. В умовах міської квартири яблука зберігають у холодильнику або на заскленому балконі. Плоди укладають по 1-2 кг у поліетиленові пакети без отворів та прибирають на зберігання. На балконі чи лоджії яблука зберігають у пакетах чи ящиках.

Для успішного зберігання яблук важливо охолоджувати їх відразу після збирання, бажано не перевищувати п'яти годин з моменту збирання продукції до початку охолодження. Один маленький нюанс – якщо яблука зібрані до того, як вони повністю дозріли, то дозрівати без втрати смаку та якості вони можуть і в холодильній камері.