Якщо м'ясо перетримати воно буде сухим, якщо недотримати – сирим. Температура готовності м'яса: яловичина – 70ºС; телятина – 77ºС

Готовність буженини можна, можливо перевірити за допомогою термометра для м'яса або дідівським способом – встромивши в середину спицю і переконавшись, що з м'яса витікає прозорий сік. Вийміть буженину з духовки, накрийте фольгою і залиште відпочивати хвилин на двадцять.

Якщо при запіканні м'ясо виявилося сухим, то скористайтеся такою порадою… Помістіть шматок м'яса на друшляк, який встановлений над каструлею з окропом. Накрийте кришкою та пропарте його протягом 15 хвилин.

Вибираємо м'ясо правильно Зазвичай буженину готують із свинини. Для приготування потрібна соковита та м'яка частина туші, тому вибирайте задню частину, ошийок або окіст. Можете взяти биток з кісточкою, але врахуйте, що він вийде сухуватим.