Гарячі страви (супи, соуси, напої) при роздачі повинні мати температуру не нижче 75 град. C, другі страви та гарніри – не нижче 65 град. C, холодні супи, напої – не вище 14 град. Jan 6, 2020

При роздачі страв та кулінарних виробів в організаціях громадського харчування є вимога, гарячі страви (супи, соуси, напої) при роздачі були нагріті до температури не нижче 75°C, другі страви і гарніри – не нижче 65 ° C, холодні супи, напої – не вище 14 ° C.

Гарячі страви (супи, соуси, напої) при роздачі повинні мати температуру не нижче 75 °С, другі страви та гарніри – не нижче 65 °С, холодні супи, напої – не вище за 14 °С. Готові перші та другі страви можуть перебувати на марміті або гарячій плиті не більше 2 – 3 години з моменту виготовлення.

За ресторанними нормами температура гарячих закусок не повинна бути нижче 75 ° С, але і не вище 90 ° С, щоб гості не обпеклися. Тобто подавати такі страви потрібно, зачекавши буквально 5-7 хвилин.