Щоб зберегти смак та поживні речовини в консервах, необхідно готувати в автоклаві за температури до 120°С. Оптимально 105-115 ° С, за такого показника продукти виходять безпечними. Важливо!Jun 6, 2020
Час та режими стерилізації інструментів у автоклаві: 18-22 хв при температурі пара від 130 до 1340 С тиску 2 атм
Варити тушонку в автоклаві буде пара чи вода – залежно від типу моделі. Доведіть значення температури до 120 ° С, тиск до 4-5 атм. Час витримки залежить від сорту м'яса та літражу тари.
Разом з нагріванням цього приладу підвищується і тиск. Якщо температура всередині досягає 45 градусів, то тиск досягає позначки 0,1 атмосфер. При 110 °С досягається тиск 1,5 P.