Якщо ви печете маленькі пиріжки, то вони спекти за 10-20 хвилин при температурі 240-250 градусів, великий пиріг: за 20-50 хвилин при температурі 230-250 градусів. ⭐️ Листкове бездрожжеве тісто любить температуру в 210-230 градусів.Nov 16, 2020
Тому приготування кожної страви, температурний режим для неї є індивідуальним. Господині, кухарі, кулінарні блогери, виділяють оптимальну температуру для випікання пирогів – 160-180 градусів. При в такому режимі вони 100% не згорять і не пересушаться, якщо дістати їх вчасно.
Оптимальна температура розмноження дріжджів складає 25 С, а оптимальна температура протікання спиртового бродіння дріжджів значно вище – близько 35°С.
Починати випікання потрібно в холодній або гарячій духовці У якому б типі духовки ви не збиралися випікати пироги, її слід попередньо розігріти, 10-20 хвилин. Особливо це стосується випікання з дріжджового тіста. Для пирогів, булочок, пиріжків із дріжджового тіста, духовку розігрівають до 180 С.