Температура води Зелені чаї та улуни заварюються водою 90 ⁰С, чорні, шу пуери, трав'яні та суміші – 95-100 ⁰С. Для чаю вода має бути свіжонагрітою, бажано без повторного кип'ятіння.

Для заварювання смачного та корисного зеленого чаю необхідно використовувати воду, підігріту до температури від 60 до 90 градусів.

Залийте чайне листя кип'яченою водою, температура води повинна становити 85 градусів. 3. Перший завар не п'ють, а виливають, тому що при першому разі листочки розкриватися і очищатися гарячою водою. Час заварювання – 2 хвилини.

Вони стверджують, що кипляча вода бідна на кисень. Букет смаків та ароматів не розкривається. До того ж, окріп обпалює чайний лист та витягує дубильні речовини (таніни). Звідси гіркий смак.