Заварні вироби потрібно випікати за температури 190-200 градусів протягом 30-35 хвилин. Щоб вироби не опали під час випікання, духовка повинна бути закрита до закінчення випічки.
Пекіті еклери 15 хвилин при 200°C, а потім зменште температуру до 180°C і допікати ще 25 хвилин. Звичайно, відкривати духовку в процесі випікання не можна. Готові палички дістаньте з духовки, дайте їм охолонути до кімнатної температури.
Еклери-профітролі випікаються у два етапи: 6-а. Розігріваємо заздалегідь духовку до 180-190 градусів. Випікати при високій температурі в режимі "турбо" 20-25 хвилин.
А ось для еклерів та інших виробів із заварного тіста, а також при випіканні кексів або масляних бісквітів, краще використовувати режим «Верх-низ» без вентилятора, оскільки гаряче обдування часто призводить до того, що еклери та кекси в процесі випічки тріскаються та рвуться.