Товщина коптильні має становити не менше 1,5 мм. Коптильню завтовшки менше цього значення не купуйте. Вона і прослужить недовго, і не дозволить якісно коптити. Якщо ви хочете коптити продукти в приміщенні, то вам ідеально підійде модель із гідрозатвором.

Як підібрати розмір коптильні Якщо ви любите коптити велику рибу чи м'ясні стейки, вибирайте коптильню середнього розміру. Її параметри 500 х 300 х 300 мм. Для копчення риби, м'яса, сиру у великих обсягах вибирайте великі пристрої. Їхні габарити 700 х 700 х 1000 мм.

Існують два основні види коптилен: це коптильні для холодного та гарячого копчення. Коптильні гарячого копчення відрізняються від коптилен холодного копчення легкістю конструкції, компактністю, такі коптильні легко транспортувати та їх завжди можна взяти на природу, рибалку, полювання.

Яку коптильню краще купити для дому та дачі

  1. Чистий склад. Магазинні копченості часто містять канцерогени та Е-добавки – вони посилюють смак та продовжують термін придатності продуктів, але точно не корисні.
  2. Натуральні ароматизатори. …
  3. Гарні продукти. …
  4. Без накруток.