Вареники (По-польськи «pierogi») — це гордість усіх поляків і найвідоміша у світі польська страва.Jul 2, 2019

Поляки часто починають свій день з м'яса або яєць. Зазвичай вони їдять або яєчню-бовтанню, або бутерброд – скибочка хліба з м'ясною нарізкою або ковбасою. Люблять поляки і молочні продукти: наприклад, кефір або сир з редькою, а іноді їдять вранці навіть мариноване оселедце.

Що спробувати у Польщі Топ-10 національних страв

  • Журек Негласний «король супів» Польщі – Журек. …
  • Бігос Любіть солянку, полюбіть і бігос — традиційна страва польською кухні з квашеної капусти та м'яса. …
  • Кашанка …
  • Качка з яблуками …
  • Фляки …
  • Польські зрази.
  • Осципек-гриль …
  • Піроги

Польська кухня сформувалася під впливом сусідніх країн, але не втратила своєї самобутності та зберегла свій стиль, оберігаючи кулінарні традиції протягом багатьох років. Найтрадиційніші польські десерти – це мазурка, ромова бабка, пончики, фаворки, кремувка, галаретка, сир і всіма улюблена шарлотка.