Мусанги, зовні такі ж милі, як кішки, мешкають у південно-східній Азії. Вони хижаки, але відрізняються вражаючою всеїдністю: ці невеликі звірята вживають кавові ягоди, до яких вони дістаються завдяки своїй здатності лазити по деревах.23 Oct 2018

Процес виробництва зерен кава копи-лувак полягає в тому, що мусанги (Paradoxurus hermaphroditus, звір сімейства віверрових) поїдають стиглі плоди кавового дерева (кавові вишні), переварюють навколишню кавові зерна м'якуш і випорожнюють зернятка кава, які потім збираються людьми, миються та сушаться на сонці.

Як тварина лювак створює смачну та ароматну каву? В Індонезії циветти живуть у природних умовах, і харчуються найкращими стиглими кавовими зернами, які самі обирають – це є гарантією особливого смаку копи кави. Вони з'їдають тільки верхній шар плода, а серцевина потрапляє в шлунок незайманою.

"Kopi" по-індонезійки означає "кава», а «Luwak» – це невелике тварина, родич мангустів та куниць. Цей кава має унікальну історію та занесений до книги рекордів Гіннеса. Звірятко Лювак – різновид циветти, родич мангустів і куниць.