Рівень мінералізації (ТDS) У більшості країн вода вважається мінеральною, якщо мінералізація перевищує 250 мг/л, лікувально-їдальні – від 1500 мг/л. Вона містить підвищений рівень магнію чи кальцію, але без рекомендації лікаря пити таку воду щодня не рекомендується.

Відповідно до ГОСТ 13273-88 (втратив чинність до РФ) (ГОСТ Р 54316-2011), до мінеральних питних вод відносяться води із загальною мінералізацією не менше 1 г/л або при меншій мінералізації, що містять біологічно активні мікрокомпоненти у кількості не нижче за бальнеологічні норми.

НАЙКРАЩІ МІНЕРАЛЬНІ ВОДИ СВІТУ

  • Voss;
  • Fiji;
  • Ого;
  • Karoo;
  • Icelandic Glacial;
  • Боржомі;
  • Kona Deep;
  • Evian.

Основне відмінність мінеральної води від звичайної питної – рівень вмісту солей. У питній їх немає зовсім, і вона не вважається лікувальною. У такій воді немає стороннього смаку чи запаху, тому саме на ній готують їжу та напої. У мінеральній воді містяться мінеральні солі.