Рівень мінералізації (ТDS) У більшості країн вода вважається мінеральною, якщо мінералізація перевищує 250 мг/л, лікувально-їдальні – від 1500 мг/л. Вона містить підвищений рівень магнію чи кальцію, але без рекомендації лікаря пити таку воду щодня не рекомендується.
Відповідно до ГОСТ 13273-88 (втратив чинність до РФ) (ГОСТ Р 54316-2011), до мінеральних питних вод відносяться води із загальною мінералізацією не менше 1 г/л або при меншій мінералізації, що містять біологічно активні мікрокомпоненти у кількості не нижче за бальнеологічні норми.
НАЙКРАЩІ МІНЕРАЛЬНІ ВОДИ СВІТУ
- Voss;
- Fiji;
- Ого;
- Karoo;
- Icelandic Glacial;
- Боржомі;
- Kona Deep;
- Evian.
Основне відмінність мінеральної води від звичайної питної – рівень вмісту солей. У питній їх немає зовсім, і вона не вважається лікувальною. У такій воді немає стороннього смаку чи запаху, тому саме на ній готують їжу та напої. У мінеральній воді містяться мінеральні солі.