Для приготування глінтвейну можна додавати такі білі вина: Шардоне, Совіньйон Блан, Аліготе, Цинандалі.

В ідеалі – молоді сортові вина без яскравих нот у смаку чи ароматі. На наш вибір для глінтвейну краще підійдуть сорти винограду: Каберне, Сапераві чи Мерло, Мальбек, Піно Нуар. Десертні вина для глінтвейну не підходять. По-перше, вони міцні, а по-друге, самі собою дуже солодкі.

Мерло Для приготування глінтвейну знадобиться недороге червоне вино — Мерло, Зінфандель чи Гренаш.

В ідеалі вино для глінтвейну повинно бути сухим, Але напівсухе теж підійде. У глінтвейн додають цукор, тому боятися, що буде надто кисло, не потрібно. на напівсолодким а вино напій вийде занадто нудотним.