Законодавець затвердив термін зберігання для кожного сорту борошна: сортове пшеничне борошно – 6-8 місяців; житнє сортове борошно – 4-6 місяців; кукурудзяне та соєве недезодороване борошно — 3-6 місяців; соєве дезодороване борошно — 12 місяців.

Житня борошно також має відносно невеликий термін зберігання, порівняно з пшеничною борошном. У чому краще зберігати борошно? Борошно пшеничну або житню в домашніх умовах зберігають у мішечках з тканини або паперових кульках. Її попередньо можна просушити, розстеляючи тонким шаром на аркуші чистого паперу.

Зберігання Зберігати борошно потрібно в прохолодному (бажано не більше 20 градусів), добре провітрюваному сухому приміщенні, де відсутні сторонні запахи, адже борошно здатне швидко їх вбирати.

Зберігати борошно Потрібно в сухому місці без сторонніх запахів. Температура приміщення має перевищувати 18 градусів. Борошно можна, можливо зберігати у холодильнику на полиці для овочів. Якщо покласти її в холодильник – термін зберігання триватиме до кількох років і в ній точно не заведуть комах.