Житня борошно також має відносно невеликий термін зберігання, порівняно з пшеничною борошном. У чому краще зберігати борошно? Борошно пшеничну або житню в домашніх умовах зберігають у мішечках з тканини або паперових кульках. Її попередньо можна просушити, розстеляючи тонким шаром на аркуші чистого паперу.
Зберігання Зберігати борошно потрібно в прохолодному (бажано не більше 20 градусів), добре провітрюваному сухому приміщенні, де відсутні сторонні запахи, адже борошно здатне швидко їх вбирати.
Зберігати борошно Потрібно в сухому місці без сторонніх запахів. Температура приміщення має перевищувати 18 градусів. Борошно можна, можливо зберігати у холодильнику на полиці для овочів. Якщо покласти її в холодильник – термін зберігання триватиме до кількох років і в ній точно не заведуть комах.