Якщо ви любите млинці з начинкою, діаметр дна сковороди має бути 20-26 см. Для маленьких млинців панкейків вибирають сковороду діаметром 12-15 см. Французькі млинці крепи готують на сковорідках діаметром 32-35 см.

Дно має бути не менше 5 мм завтовшки. Краще вибирати литий, а не штампований алюміній – посуд буде довговічнішим. Випробувати на вагу, чим посуд важчий, тим краще.

Діаметр посуду залежить від особистих переваг. Якщо потрібні маленькі млинці, то достатньо 18 см. Оптимальний варіант – 20-24 см. сковороди має бути індукційне дно – це дозволяє використовувати її на всіх типах плит.

Врахуйте товщину дна та стінок Класичні сковороди з товстими стінками (не менше 4–5 мм) та масивним дном (від 4-5 мм) практичніше і довше служать. Тонкостінні (до 3 мм) легше деформуються, а нагрівання в них не завжди рівномірне.