У листковому дріжджовому тесті утворення шарів відбувається як за рахунок дії олії, так і за рахунок діяльності дріжджів. Вони розпушують шари тіста і роблять його ще більш пишним.

На перший погляд дріжджове та "пресне" (без дріжджів) тісто однакові, але різниця полягає не тільки в тому, що до складу першого входять дріжджі. Основна відмінність у калорійності та результаті: Бездрожжеве листкове тісто ("Прісна") містить більше масла і тому воно більш калорійне.

З дріжджового листкового тіста можна приготувати круасани, булочки та різноманітну, так звану, віденську випічку.

Бездрожжеве тісто вийде менш шкідливе, але от дріжджове буде набагато пишнішим, тому тут вибір за вами. Якщо ви маєте намір приготувати досить товсте та м'яке тісто для піци, віддайте перевагу дріжджовому варіантом.