якщо м'ясо – яловичина, то краще брати лопаткову частину якщо м'ясо – свинина, то вибирайте шийну частину якщо м'ясо – баранина, то вибирайте м'якоть задньої ноги (стегенця) або спинної частини туші за можливості вибору – беріть частину туші, яка розташована вздовж хребта на шиї (нашийок, нашийка).

Яка частина яловичини найм'якша та смачна? Найбільш м'якими вважаються філейні частини – Вирізка, багаття, тонкий і товстий край. Філейна частина найменше задіяна у русі, тому вона відрізняється особливою ніжністю. Саме з такого м'яса виходять найкращі стейки!

на шашлик краще всього брати корейку, соковитий окіст або задню ногу. Важливо пам'ятати, що баранина має дуже специфічний запах, який посилюється з віком тварини. Тому краще вибирати м'ясо молодого баранця, щоб шашлик вийшов з легким солодкуватим ароматом.

Товстий край– Це престижний шматок туші, спина ближче до лопатки, з якого нарізаються найпопулярніші преміальні стейки. Складається з м'язів, на які протягом життя бичка припадає мінімальне навантаження, тому волокна тут м'які та ніжні, а жирові прошарки, плавлячись на вогні, надають м'ясу вишуканого смаку.