Для того, щоб приготувати м'ясо по-французьки, використовуйте свинину. Для запікання відмінно підходить свинячий ошийок або корейка. Ці частини м'яса не будуть сухими після запікання, тому в результаті вийде ніжна та соковита страва, яка прикрасить будь-який стіл.

Класичне м'ясо по французьки зі свинини з картоплею

  • свинина – 500гр;
  • цибуля – 2шт;
  • картопля – 500гр;
  • сіль, мелений перець та спеції (на вибір) – за смаком;
  • рослинна олія – 2ст.л.;
  • сметана – 100гр;
  • майонез – 100гр;
  • сир – 150гр.

М'ясо по французьки – запіканка з м'яса, картоплі та гриби приправлені соусом бешамель. «М'ясо по-капітанськи» трохи видозмінена страва: гриби прибрали, соус замінили вершками, сметаною чи майонезом.

Спочатку м'ясо по-французькою назвалося Veau Orloff, що перекладається як "телятина по-орловськи". Саме з прізвищем графа Олова, котрий відвідав Францію, пов'язаний початковий варіант приготування цієї страви.