Насправді мити сирого птаха, яловичину, свинину, баранину чи телятину перед приготуванням не рекомендується. Пов'язано це з тим, що бактерії з сирого м'яса можуть при миття поширитися на інші продукти харчування, посуд та кухонні поверхні.

Промивка м'яса тільки збільшує активність бактерій та сприяє їх розвитку. Якщо ви промиєте м'ясо гарячою водою, то ви порушуєте текстуру на поверхні м'ясащо негативно відбивається на готовому продукті. Це означає, що мокре м'ясо буде не смажитися, а скоріше гасити, втративши при цьому свій смак і аромат.

М'ясо, птах, курка Згідно з заявою Центру з контролю та захисту від захворювань, миття сирого м'яса, курки, індички або яєць може призвести до поширення мікробів на раковину, стільницю та інші кухонні поверхні, а також інші інгредієнти.

Струмінь води «вбиває» бактерії, що знаходяться на поверхні, в розрізані волокна м'язової тканини. Перехресне забруднення. Мікроорганізми, що містяться в сирому м'ясі, при змиванні потрапляють у воду і разом із найдрібнішими бризками розлітаються на всі боки, потрапляючи на посуд, кухонну мийку, стільницю і навіть стіни.